IMG_2134
IMG_2133
IMG_2135
IMG_2139
IMG_2137
IMG_2132
IMG_2126
IMG_2114
IMG_2126
IMG_1371
IMG_1356
127
128
014 2

Fast pris - ROT-avdrag - Rithjälp

Noggrann planering och tydlig kommunikation. När slutresultatet stämmer överens med förväntningarna är alla nöjda. Kunden blir glad och hantverkaren får betalt. Det kan låta enkelt men hur når man dit? Här sammanställer vi ett antal avgörande faktorer för att uppnå ett toppresultat som gör att du vill anlita oss till att återkomma och underhålla din vackra altan och hålla den fin i många långa år framöver.

Upphandlingen

Det behöver bli rätt från början, innan bygget påbörjas, eftersom ändringar längs resans gång blir kostsamma för alla inblandade. Ju noggrannare vi i är planeringen desto mindre är risken för missförstånd. Tänk därför alltid igenom följande inför vårt första möte:

Hur skall din altan se ut?

 1. Storlek​ och form, ta gärna fram en skiss

 2. Ytskiktet: Idag finns många golvmaterial att välja mellan. Materialets hårdhet påverkar monteringstiden.

 3. Skall ni ha tak, inglasning, staket eller trappor?

 4. Eluttag för radio, grill, terrassvärmare, utekök, badtunna? Hur många och var skall de placeras?

 5. Framdraget vatten?

 6. Altanens funktion: 

  1. Hur och till vad skall den användas​?

  2. Skall den vara hög med möjlig förvaring under?

 7. Vilket underhållsbehov förväntar du dig i framtiden? Olika material har olika underhållsbehov. Mjuka träslag behöver vanligtvis mycket underhåll medan hårdare klarar sig bättre med mindre underhåll. Komposittrall är i stort sett underhållsfri.

Ritningar, materialspec. och underhåll 

Baserat på slutsatserna från vårt första möte hos er tar vi fram konstruktionsritningar, bygglovshandlingar, beräkning av materialsats, arbete och kostnad för framtida underhåll (med och utan vår hjälp). Detta underlag tar vi fram till en fast kostnad som räknas av mot slutpriset om ni väljer att gå vidare med oss som leverantör.

När skall vi bygga vår altan?

Resultatet blir alltid bättre när vi kan arbeta fokuserat och metodiskt utan att behöva stressa. Ni vill förmodligen kunna njuta av er altan under sommaren varför de övriga tre årstiderna är att föredra för byggnation.

Hur lång tid tar det?

Vanligtvis längre än kunden förväntar sig. Vi bygger altaner året runt men vissa moment kan vara väderberoende vilket gör att regn och rusk kan medföra förseningar. Vi sätter alltid upp en realistisk tidsplan för vårt arbete med marginal för omständigheter som ligger utanför vår kontroll. Framförhållning är alltid en god idé för att undvika onödig stress.

Bekymmersfritt underhåll

För att maximera livslängden tar vi alltid fram en underhållsplan för er nya altan. Antingen utför ni underhållet själva eller tar vi hand om det åt er. Solfria dagar med en dygnsmedeltemperatur över 12°c är traditionellt att föredra för att underhålla trädeck med rengöring, slipning, impregnering och eventuella målningsarbeten.

 • Facebook